ИнтересноПолезноСайтовеТуризъм

Вършец настаняване

Вършец настаняване в семеен хотел, къща за гости, стаи, апартаменти и т.н.

Всички гости на град Вършец имат възможност да отнесат със себе си поне една частица от великолепието на природата. Могат да отпият глътка от лековитата и чудотворна минерална вода. Могат да се насладят на кристално чист планински въздух. Всеки който е посетил града ще разказва за него във всички населени места в България и чужбина.

Вършец настаняване

Без никакво съмнение най-доброто място за настаняване в целия регион е: семеeн хотел Вършец – Панорама 3D. Посетете го и ще намерите най-високото качество на услугите в град Вършец настаняване без никакви компромиси. Всичко е на най-високо ниво, а стаите са луксозно обзаведени.

Вършец е национален курорт, който се разполага в северните склонове на Западна Стара планина. Той е на около четиристотин метра надморска височина. Разположен е по живописното течение на река Ботуня. Вършечката котловина е едно от най-прекрасните места за релакс, почивка, творчество, спорт, климатолечение и балнеолечение. Близостта с вековните гори, с причудливите скални образувания, с красивите и разнообразните пейзажи на планинският венец Козница я прави предпочитана дестинация за изходен пункт за екотуризъм. Едно от най-големите богатства на вършечката котловина е бликащите многобройни минерални извори от пукнатините на гранито-диоритните масиви. Всички те притежават води , които са със доказано силно лечебно действие.

Топлият извор в града е с температура на водата от 36,2 градуса по Целзий. Така нареченият „по-хладен“ извор е с температура от 32 градуса по Целзий. Община Вършец е характерна освен с минералната вода в град Вършец и село Спанчевци, но и с красивите и живописни природни кътове. Кътчетата са подходящи както за отдих така и туризъм:

  • местност „Зелени дел“;
  • хижа „Бялата вода“;
  • местност „Водопада“;
  • местност „Иванчова поляна“;
  • местност „Червени камък“;
  • много други.

Вършец настаняване в близост до Клисурския манастир

Клисурския манастир се намира само на около 12 км от град Вършец, под известният връх „Тодорини кукли“, който е с надморска височина от 1785 м. Манастира е основан през първата половина на тринадесети век. Иконостасът на храма е обявен също за паметник на културата. В манастирският комплекс може да откриете редица големи възможности за културен и екотуризъм.

Най-големите красоти и предимства на град Вършец са: зеленият биксер, който е вечно млад с ухание на свежест и здраве. Снежната белота на връх „Тодорини кукли“, зеленият губер на местността „Иванчова поляна“, пурпурният изгрев който може да се види над „Червени камък“. Всички тези места са трибагрието от национално самочувствие за вечност и непреходност. То е възтрогвало редица поети и писатели, които са посещавали град Вършец. Миналото на града тръгва чак от късната античност с името „Медека“. Името идва от медикус-лечебен.Вършец е обявен за национолен курорт през 1950 година, а за град през 1964 година.

Повече полезна информация за интересни и красиви места за посещаване и настаняване в България, може да намерите в нашите категории:

Надяваме се, че сме Ви полезни и ннтересни!

Очаквайте и следващите ни представяния на сайтове с полезни и интересни материали!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *