Услуги

Естествена или еко кожа за дамска чанта

Естествена или еко кожа за дамска чанта?

Кратко ръководство за двата материала

Естествената кожа и изкуствената кожа са два материала, които се използват при производството на кожени чанти, колани, куфарчета, но също така и мебели, обувки и други предмети от гардероба. Кой е по-добър е въпрос на дискусия. Някои клиенти предпочитат продукти от естествена кожа, защото са сигурни, че са по-трайни, други, от своя страна, избират така наречената екологична кожа, заради по-достъпната цена или поради морални причини. Каква е разликата между тези два материала, какви са техните характеристики и как да ги разпознаем? Открийте отговорите на тези и други въпроси, за да правите следващите покупки по-съзнателно.

Какво е естествена кожа?

Естествена или еко кожа за дамска чанта? Естествената кожа е животински материал. Повечето кожени изделия, включително кожени чанти, се произвеждат от естествена кожа. Характерният му външен вид, текстура и мирис са резултат от процеси, които подготвят кожата за използване като материал и следователно резултат от почистване, облицовка, боядисване и други. Значителен процент естествена кожа идва от животновъдството, специализирано в отглеждането на крави за клане, чиято основна цел е да се получи тази суровина. Това означава, че кожите от животни не са страничен ефект от месопроизводството и кланиците. Проблемите с правата на животните и високата изкупна цена на естествена кожа са основните причини за нарастващата популярност на екологичната кожа.

Естествена кожа – предимства и недостатъци

Огромното предимство на животинските кожи е именно в това, че те са естествени. Обикновено те казват, че естествената кожа е много по-трайна, благодарение на което новата ви чанта или куфарче ще ви служи много дълго. Също така си струва да се споменем, че естествената кожа може да „диша“ и осигурява правилна циркулация на влагата, което е особено важно за коженото облекло. Естествената кожа, за разлика от синтетичните материали, не причинява алергии, така че хората, които са чувствителни към различни видове алергени, с удоволствие ги купуват.

Противниците на естествената кожа, поради големия им недостатък, смятат, че това е материал от животински произход и получаването му е свързано със смъртта и страданието на животните. Вторият недостатък на естествената кожа е тяхната цена – говедовъдството е скъпо и трудоемко, следователно естествената кожа е много по-скъпа от нейните синтетични аналози.