Uncategorized

Ефекти на медикаментите за ЕД

Лекарства за еректилна дисфункция. Ефекти на медикаментите за ЕД

Еректилната дисфункция (ЕД), наричана още импотентност, може да повлияе на качеството ви на живот, като намали удовлетворението ви от секса. ЕД може да има много причини, както психологически, така и физически. EД от физически причини е доста често срещана при мъжете с напредването на възрастта. Налични са лекарства, които могат да помогнат за лечение на ЕД при много мъже.

Най-известните лекарства за ED включват:

  • Тадалафил (Циалис)
  • Силденафил (Виагра)
  • Варденафил (Левитра)
  • Аванафил (Стендра)

Тези лекарства повишават нивата на азотен оксид в кръвта. Азотният оксид е вазодилататор, което означава, че кара вашите кръвоносни съдове да се разширят, за да помогне за увеличаване на притока на кръв. Тези лекарства са особено ефективни при разширяване на кръвоносните съдове на пениса. Повече кръв в пениса ви улеснява много да постигнете и поддържате ерекция, когато сте сексуално възбудени.

Тези лекарства обаче могат да причинят и странични ефекти. Ето седем от най-честите нежелани реакции от лекарствата за ED.

Главоболие

Главоболието е най-честият страничен ефект, свързан с лекарствата за ED. Внезапната промяна в кръвния поток от повишените нива на азотен оксид причинява главоболието. Този страничен ефект е често срещан при всички форми на ED лекарства, така че смяната на марки няма да облекчи непременно вашите симптоми. Ако имате главоболие от вашето лекарство за ED, говорете с Вашия лекар за това как да ги предотвратите.

Болки в тялото

Някои хора имат болки в мускулите по цялото си тяло, докато приемат лекарства за ЕД. Други съобщават за специфична болка в долната част на гърба. Ако имате такива видове болка, докато приемате лекарства за EД, лекарствата без рецепта (OTC) могат да помогнат. Трябва обаче да говорите с Вашия лекар за други възможни причини за болката. Вашият лекар може да ви помогне да изберете лекарство, което е безопасно да приемате с вашите лекарства за ЕД и с други лекарства, които приемате.

Проблеми с храносмилателната система

Вашето EД лекарство може да причини неприятни странични ефекти на храносмилателната система. Най-честите са лошо храносмилане и диария. За да помогнете за облекчаване на незначителни проблеми, помислете за извършване на диетични промени, за да намалите стомашно разстройство. Пиенето на вода вместо кофеинови напитки, алкохол или сок може да помогне. Ако промяната на диетата не работи, говорете с Вашия лекар за други лекарства, които могат да помогнат.

Замайване

Увеличаването на азотния оксид може да доведе до замаяност на някои мъже. Замайването, причинено от лекарства за ЕД, обикновено е леко. Всяко виене на свят обаче може да причини дискомфорт по време на ежедневни дейности. В редки случаи замайването от лекарства за ЕД е довело до припадък, което може да се превърне в сериозен здравословен проблем. Трябва да кажете на Вашия лекар, ако имате замаяност, докато приемате лекарства за ED. Ако припаднете, докато приемате тези лекарства, веднага се обърнете към Вашия лекар.

Промените в зрението

ED лекарствата могат да променят начина, по който виждате нещата – буквално. Те могат временно да променят зрението ви и дори да причинят замъглено зрение. ED лекарства не се препоръчват, ако сте имали загуба на зрение или разстройство на ретината, наречено пигментозен ретинит. Пълната загуба на зрение или промени, които не изчезват, могат да означават по-сериозен проблем с вашето EД лекарство. Потърсете спешна медицинска помощ, ако имате тези симптоми.

Зачервяване

Обикновено се появяват зачервявания по лицето ви и могат да се разпространят и по части от тялото ви. Зачервяванията могат да бъдат леки, като петна по кожата или тежки, като обриви. Въпреки че външният вид може да ви създаде дискомфорт, зачервяванията обикновено не са вредни.

Зачервяванията от лекарства за ED могат да се влошат, когато:

  • ядете гореща или пикантна храна
  • пиете алкохол
  • стоите навън при високи температури

Запушен нос и хрема

Хрема или запушен нос могат да бъдат често срещан симптом на лекарства за ЕД. В повечето случаи тези нежелани реакции изчезват без лечение. Говорете с Вашия лекар, ако продължават

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *