ПолезноУслуги

Извозването на строителни отпадъци

Извозването на строителни отпадъци – къде и как се случва

Ние сме фирма Лъч 2009 и ще Ви разкажем какво се отнася към строителните отпадъци, как да ги събирате правилно, къде можете и не можете да ги извозвате и в кои случаи се препоръчва да се свържете със специалисти. За да се свържете с нас, можете да ни посетите или да ни се обадите, ето к контактите: гр. София 1700, ж.к. ВИТОША, бл. 2, вх. 1, ет. 10, ап. 46; телефон: 0878 196428.

В процеса на ремонт, на жилище, например, се образува голямо количество отпадъци, тези точно отпадъци с е наричат строителни отпадъци.

Най-малко количество строителни отпадъци се образуват след т. н. козметични интервенции: повторно залепване на тапети, боядисване или избелване. Но подмяната на плочки или преустройството включва голям брой отломки, счупена керамика и т.н. Поставянето на всичко в кошчето за отпадъци в близост до къщата е забранено. Извозването на строителни отпадъци се случва по определн начин, така че да не получим глоба.

Какво е строителния отпадък

Това са всички отпадъци, генерирани по време на ремонт, възстановяване или демонтаж на сгради. Всички те основно принадлежат към четвъртата или петата група опасност, тоест практически са безопасни за другите. Поради това те се изнасят и изхвърлят без специални изисквания.

Примери за строителни отпадъци са:

1.Отломки от бетон, тухла, мазилка, облицовка и др.

2.Дограма и блокове на вратите.

3.Строителни отпадъци от метални конструкции.

4.Фрагменти от подови настилки, тапети, гипсокартон и др.

5.Опаковки от различни строителни материали.

В зависимост от размера си, строителните отпадъци се делят на големи, средни и малки.

Най-големите трудности възникват при обезвреждането на и справянето с първата група.

Тук се включват фрагменти или части от структури, блокове, фрагменти от стени, повърхности и т.н. Те се появяват в самото начало на работата. Препоръчително е да се отървете от тях незабавно, за да работите по-нататък спокойно, без затруднения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *