ИнтересноПолезноУслуги

Каква е разликата между септична яма и изпускателна яма?

Основната цел на септичните ями е дезинфекция и последващо оттичане на пречистена течност. Заслужава да се отбележи, че твърдите фракции представляват малка част от отпадните води. Септична яма и изпускателна яма. Когато използвате изпускателна яма, такива включвания се смесват с течност. От своя страна, в септичната яма те се разделят на твърдата, както и на течната част. В този случай замърсената течност в септичната яма се почиства и постоянно се отстранява. Какво се случва с утайката (наричана още тиня)?

Разликата между септична яма и изпускателна яма?

Бавно и постепенно се натрупва на дъното. Поради тази характеристика септичната яма се нуждае от по-рядко почистване в сравнение с изпускателна яма. Разлики в дизайна Изкупител е резервоар, просто изкопан в земята. Ако контейнерът е водоустойчив, след няколко седмици той напълно ще се напълни и канализацията ще започне да прелива. От тук стените, както и дъното в котловината преминават течност. Фракциите на твърдите отпадни води постепенно се натрупват и утаяват на дъното. В същото време водата изтича малко и отива в земята. Канализацията трябва да се изпомпва, когато котелът е напълно запълнен.

Принципът на работа и устройството септична яма се различават драстично. Това са няколко запечатани резервоара, които са свързани с тръби. Преди директна употреба контейнерите се пълнят с вода, така че течността да достигне дъното на тръбите. Струва си да добавим, че на изхода от септичната яма се подготвя специален кладенец за филтриране или дренажен окоп, където се извършва разлагане на кислород от замърсители. Подвид на обичайната двукамерна септична яма е SSS (означава станция за дълбоко биологично пречистване). Това устройство е по-компактно. Дезинфекцията на канализацията се извършва в един резервоар, който е разделен на секции. Почистването във въпросното оборудване се извършва от кислород в комбинация със специални микроорганизми.

Колко често е необходимо да се изпомпват септични ями?

Какви са начините? Спешен въпрос, който тревожи собствениците на вили и селски къщи. Няма категоричен отговор, тъй като цял комплекс от фактори влияе на честотата: обемът на резервоара. дейност на канализацията. броят на хората, които живеят в къщата. Статистиката сочи, че котловината трябва да се почиства веднъж на шест месеца. Септикът в този аспект печели. В случай на добра „работа“ на бактериите, изпомпването може да се наложи веднъж на три до четири години.

Ние сме фирма Vodonoska.com, София | Враждебна, Телефон: 0878 777 807

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *