Полезно

Как да изберем добри боксови ръкавици

Първото нещо, което трябва да разберете, когато става въпрос за боксови ръкавици, е класификацията на ръкавиците.

Има 6 основни типа боксови ръкавици:

 1. Любителски. При тях зашиването им става по такъв начин, че палецът да е успореден на ръката. Този модел не е проектиран да нанася мощни удари, тъй като съществува риск да  нараните пръста или да го извадите от ставата.
 2. Професионални. С тях се нанася силен удар, така че ръкавиците не се считат за безопасни. Подвидовете се класифицират според теглото: 6,8, 10, 11 унции. Свързването държи всички пръсти на място. Важно е да го направите правилно. Големият е в допир до средния и показалеца, а именно върху вторите им фаланги. Това положение на пръстите предотвратява възможно нараняване.
 3. Бойни. Тoзи вид боксови ръкавици се купуват за състезания, разделени са на видове в зависимост от масата. Характерни особености са уплътненият пълнител и заоблената форма.
 4. Тренировъчни. Можете да спарите в тях. Подходящи за упражнения във фитнес залата. Теглото варира от 12-16 унции. Моделите велкро се считат за доста практични.
 5. Снарядни. Тези боксови ръкавици се различават от други видове с твърдата си външна част. Те се използват от спортисти за тренировки с пешки, лапи, пневматични круши.
 6. Аеробни. Предназначени са за посещение на аеробни класове.

Изборът на ръкавици за този параметър е много прост – съсредоточете се за какво точно ги купувате. По-нататък е всъщност по-трудно е, нужно е да се внимава с пресмятането на параметрите.

Спецификации или характеристики на боксовите ръкавици

Най-важните характеристики на боксовите ръкавици:

 • тегло;
 • размерът;
 • пълнител;
 • формата;
 • вид на фиксиране;
 • материал;
 • антибактериален слой;
 • въздухообмен.

Масата се изчислява в унции. Колкото по-тежки са ръкавиците, толкова по-високо е нивото на безопасност. Следователно оборудването е неразделна част от процеса на тренировка.

Големите ръкавици ще смекчат удара и ще защитят лицето на боеца. Боксови ръкавици са на разположение за закупуване. При производството се използва естествен материал или висококачествена изкуствена кожа. Напълнени са с пяна или памучна вата.