ИнтересноПолезноСайтовеСтроителствоУслуги

Как да обзаведем апартамент до 50 квадрата

Правилната подредба на апартамент до 50 квадрата изисква набито око и практичност. От двойните врати, до скритите легла и предмети, които имат няколко функции. Контрастът в оформянето на стила, създава една философия с визуален ефект за уголемяване на дадена зона. Така жилището изглежда просторно и приятно за обитаване. Ето защо не винаги истината е в големия размер на имота. Нужно е да се създаде приятно и красиво място, което да изглежда добре и е функционално. Все пак нашите жилища не служат за събиране и съхранение на предмети, а за живеене – преди всичко.

Кухнята

В малките кухни например не можем да се заиграваме с открити, нерешени естетики. Повечето дизайнери проектират елементи от пода до тавана, обикновено в бяло, бежово или светло-сиви нюанси. Такива елементи са шкафчетата, в които да сложите тенджерите, чиниите, чашите, разни електрически уреди, различни съдове и много други. В този случай, гостите и хората, които използват кухнята, нямат представа какво се случва в тях. За да се създаде пространство е възможно да се наложи къртене преди ремонта и бутане на малки вътрешни стенички.

Подредбата на малкия апартамент до 50 квадрата

Прозрачността е ключът към една приятна визия на жилището. Чистият дизайн подхожда съвършено на малките пространства. Нещо повече, стъклото, акрилът и поликарбонатните мебели могат също да придадат един футуристичен облик на интериора. Класическата кухня съдържа квадратна маса с четири места, под формата на бели столове. Представете си сега облегалките им да са направени от прозрачна пластмаса – тя веднага ги класифицира като прозрачни обекти. Такъв комплект лесно се интегрира в кухнята и става почти невидим. Да обобщим – все пак въпрос за обзавеждане, те не заемат много място, не ангажират излишно вниманието ни и се превръщат в идеалното решение, ако искаме по-просторна стая.

Трапезарията – семпла, но преди всичко елегантна може да стане с подобна комбинация от мебели. Обикновено е в непосредствена близост до кухнята и със същата U-образна форма. Да си я представим с прозрачна маса с четири стола. Такава смес от стъкло и стомана в мебелировката придава една клинично чиста сила, тя сякаш дезинфекцира декора на апартамента. Няма излишни орнаменти, поради което създава чувство за самота и празнота. В случай, че такъв модел не отговаря на вашия вкус – много саксии с цветя и зеленина – ето как може да бъде реконструирано това пространство, като вдъхнете живот.

Източник: Зашеви-транс: контейнери за строителни отпадъци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *