ПолезноУслуги

Килимите за вашия дом

Килимите за вашия дом са декорация на стая, комфорт, топлина, приятни тактилни усещания и шумопоглъщане. Остава само да го изберете правилно. Изминаха дните, когато килимите гордо украсяваха стените и покриваха целия под в стаи, от стена до стена. Днес подходите към дизайна и изпълнението са променени, но висококачествените и красиви килими все още са на мода. Разбираме как да изберем правилния килим, на какъв материал да се даде предпочитание, каква трябва да бъде купчината, моделът, размерът и формата. Нашата фирма, Тонитекс ООД е на Ваше разположение. Притежаваме опит и сме готови да Ви съдействаме при Вашия избор на правилен килим. София, бул. Христо Ботев, № 92. Телефон за поръчки: 0888249719.

Килимите имат завършен дизайн и шарка, завършени ръбове и се използват за декорация, положени върху определени части от пода върху линолеум, паркет, ламинат и др.

  1. Материал, от който са направени килимите за вашия дом :

Класическите материали за изработка на килими са вълна и коприна. От незапомнени времена и до сега такива килими се считат за най-високия шик, но не всеки може да си ги позволи и те не винаги са подходящи в съвременните жилища.

В зависимост от използвания материал, всички килими са разделени на следните видове:

  • естествени от овча вълна, коприна, памук и животински кожи. Това са най-скъпите килими, изглеждат страхотно, но изискват специфични грижи;
  • Килимите, направени от изкуствени тъкани, често се бъркат със синтетични килими. Изкуствените влакна са тези, които са произведени от естествени суровини чрез преработка и химически реакции. Ярък пример е вискозата, която се получава от целулозни влакна;
  • килимите от синтетични влакна всъщност са изцяло създаден от човека продукт. Влакна се получават чрез преработка на петролни продукти, газ и въглища. Тази група включва акрил, еластан, полиестер, полиамид и други. Това са издръжливи и лесни за употреба продукти.

В продажба днес можете да намерите както напълно естествени, така и синтетични варианти, както и частично синтетични килими, в които са смесени няколко вида влакна. Последните се считат за най-добрият вариант, тъй като запазват предимствата на типовите видове влакна. Въпреки това, дори напълно синтетичните килими днес практически не се различават от естествените на пипане.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *