ИнтересноПолезно

Лазерната епилация – какво още можем да научим за нея?

Ето какво още можем да научим за лазерната епилация

Лазерната епилация с александритният лазер работи на дължина на вълната до 750 нанометра. Това технология от 80-90-те години. Александритната лазерна епилация също се причислява към„средния клас перманентна епилация”. Тя е със по-силна болка и затова е най-рядко ползвания вид „лазерна епилация” в България (10%).

Александритният лазер може да бъде от два вида: контактен и безконтактен. Този лазер е нежелателно да се използва и през лятото, след загара, за да се избегнат изгаряния.

Неодимов лазер пак е технология от 80-90-те години, тя е с поносима болка и е най-масово предлаганаия вид „лазерна епилация” в България (над 50%). Дължината на вълната му е 1064 нанометра. Това ви позволява да премахнете малки съдове, както и съдове, които захранват самите луковици, премахване на тъмна и светла коса. Лазерът е безконтактен, не влиза в контакт с кожата.

Изгарянето на косъма по време на процедурата е както предимство така и недостатък на Nd-yagепилацията, т.к след процедурата е възможно зоната да е зачервена а на места да има увреждане на околните тъкани (леки изгаряния). Загряването на околните тъкани от изгарянето на косъма е и причината Nd-yagепилацията да е болезнена.

Всеки лазер има своите предимства и недостатъци, за това всеки тип обезкосмяване се различава по една или друга характеристика.  Според мен премахването на космите е най-добре поверено на неодимов лазер. Той е най-широко използвания лазер в България, а липсата на контакт с кожата елиминира риска да хванете някаква инфекция.

При този тип лазер се получават много добри резултати при работа не само с тъмна, но и с червена, светла, сива и дори пухкава коса. Друг важен плюс на неодимовия лазер е възможността да правите лазерно обезкосмяване през лятото и върху тъмна кожа.

Защо космите не растат след лазерно обезкосмяване?

Как работа лазерно обезкосмяване: лъчът, действайки върху космената крушка, я загрява до определена температура и крушката се унищожава, а съдът, който захранва крушката, се запечатва. След процедурата тялото избутва крушката, дупката се затваря, косата не расте. Но нищо не може да премахне косата завинаги, не трябва да се доверявате на клиники, които ви обещават, че от една процедура ефектът ще се съхрани „завинаги“. От физиологична гледна точка косата расте винаги и навсякъде, но със сигурност ще я има по-малко. Ако сте нараснали до този 100%, след курс на лазерна епилация и няколко години поддръжка 5% ще нараснат. Косата ще расте бавно и самите те ще бъдат тънки и почти невидими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *