Услуги

Операция по полиране на джанти

Операция по полиране на джанти

Освен с шлайфане можете да освежите автомобила си с полиране на алуминиеви джанти.

Полирането се извършва със същите инструменти като шлифоването, разликата е в използването на меки дюзи. Върховете от филц са добри за полиране, тъй като са склонни да държат лаковете добре на повърхността си. Приставките за парцал и филц също са полезни за различни области.

За начално и довършително полиране се препоръчват колела за пробиване на тъкани, които се произвеждат в различни дизайни. За полиране се използват полиращи материали, които се предлагат в различни размери на зърната, като шкурка. GOI пастата е популярна за употреба, която трябва да бъде закупена в няколко вида – с по -големи зърна и с по -малки зърна за окончателна обработка. Обикновено това са пасти със зърна от 100-40 микрона и 14-5 микрона.

В края на полирането дискът трябва да се измие и избърше на сухо и за предпочитане да се покрие със защитен лаков слой. Как да полирате дисковете със собствените си ръце Полировъчните дискове могат да бъдат отделно събитие или да са част от общото полиране на автомобила. За да полират кола, те използват полиращи машини, дискове за полиране на кола (за груби, средни и довършителни), полиращи пасти. След полиране на автомобила, тялото му придобива красив блясък и този вид трябва да бъде допълнен от полирано стъкло, фарове и, разбира се, джанти.

Инструменти

За да полирате, имате нужда от набор от инструменти, които могат да бъдат намерени в почти всеки гараж. Но те също могат да бъдат намерени лесно на пазара или в магазина. Що се отнася до специални устройства, като например машина за полиране на дискове, можете да го направите без него или можете да го направите сами, като използвате опита на предшествениците по този въпрос. Работата по машината е много по -бърза и са необходими по -малко физически усилия.