ИнтересноПолезноСайтовеУслуги

Отстраняване на катализатора на колата

Катализаторите имат за основна роля да възпламеняват неизгорелите газове от двигателя. Те се превръщат в стандартно автомобилно оборудване за всички МПС-та произведени от 1975г. насам. И въпреки, че помагат за това отпадните газове да са с по-голяма чистота, те имат и своите недостатъци. В статията сме описали потенциалните преимущества, на които бихте могли да се радвате, ако сте взели решение да отстраните катализатора от автомобила си.

Ползи при отстранен катализатор:

катализатора

Повече мощност

Автомобилите с отстранени катализатори се радват на повишена двигателна мощност, тъй като катализаторът създава значителни количества обратна тяга, главно заради това, че той има ограничаващо влияние върху отпадните газове от двигателя. Поради това премахването му позволява на тези газове да излизат от двигателя с много по-голяма скорост и на по-високи нива.

По-нисък разход на гориво

Както вече споменахме, премахването на катализаторите позволява газовете да се изхвърлят много по-бързо и именно затова обратната двигателна тяга се намалява, което от своя страна отслабва значително напрежението върху самия двигател. Това подпомага двигателят да извършва работата си много по-лесно и така да редуцира консумацията на гориво, което непременно ще се отрази благоприятно на финансите ви.

Оптимална температура на двигателя

Ако сте решили да елиминирате катализатора от МПС-то си, още едно преимущество от това, че ще улеснените изхвърляне на газове от двигателя си е, че по този начин ще намалите и температурите, при които работи двигателя. Колкото по-леко и безпроблемно работи един двигател, толкова по-малко работа ще му се налага да извършва, което означава по-малко триене, по-малко натоварване и следователно по-ниска температура.

По-голям избор на горива

Автомобилите снабдени с катализатори се движат само на безоловен бензин, което само по себе си е силно ограничаващо. Оловният бензин, който дава повече енергия и по-добро горене на двигателя, от своя страна не е предвиден за работа с катализатори. Той много бързо може да разруши вътрешните части и материали, от които е съставен той. Ако решите да го отстраните, ще може да се радвате на по-голямо разнообразие от оловни и високоефективни горива. Все пак оловен бензин се намира все по-трудно, заради новите еко-норми.

Източник: https://www.dpf.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *