Полезно

Практически уроци по шофиране

След изучаване на теорията за правилата за движение и техническото устройство на автомобила в шофьорски курсове започват практическите уроци по шофиране с инструктор. Основната цел на шофьорските курсове е развиване на шофьорски умения и прилагане на теоретични знания. За първи път ученик сяда зад волана на учебен автомобил на площадката на автошкола.

След като усвоят основните умения за шофиране на автодрома, учениците преминават към обучение по улиците на града. Първо се правят пътувания до тихите улици на града, а след това до по-оживени райони и времеви интервали. Важно е да се научите да шофирате и да не се изгубите в никакъв трафик. Тогава няма да има страх от шофиране.

Целта на уроци по шофиране в обучението в града:

  • отработете основни маневри;
  • научете се да усещате разстоянието;
  • реагирайте бързо на потока от автомобили и пешеходци;
  • научете как да паркирате.

Учебният автомобил е оборудван с дублиращи се педали на мястото на инструктора. Това дава възможност да се контролира безопасността на пътя. Но ученикът трябва да мисли сам и да разчита само на знанията си. В противен случай, когато дойде моментът да седнете сам зад волана, може да започне паника.

Според нормативната уредба, за да издържи изпита за категория В, ученикът трябва да вземе уроци с инструктор, 56 часа. Тези часове са включени в цената на обучението на шофьорските курсове. Ако инструкторът не е достатъчен, тогава можете да разширите практическото обучение.

В нашата автошкола за шофьорски курсове има възможност да се разработи маршрут по желание на ученика в града. Например пътят до и от работа или някои трудни разклонения, където се чувствате все още несигурни. Ще научите също как да паркирате в търговския център, да умеете да карате в подземния паркинг, да навигирате в кръговото движение и т.н.

Цената на курса, формаат на класа, набора от допълнителни услуги, техническата база на автошколата се различават значително един от друг по тези параметри. Учебната програма е практически същата във всяка автошкола.