ОбученияПолезноУслуги

Функции на програмиране за деца

Други функции на програмиране за деца

 

ScratchJr е един уводен графичен език, предназначен за програмиране за деца. И е подходящ за деца на възраст между 5-7 години.

Приложението IOS е достъпно само за iPad, налична е и версия за Android.

Сайтът съдържа инструкции на английски език за учители и родители

Език на приложението – английски, не засяга процеса на обучение

SpriteBox Coding е приключенска игра, от детското програмиране, която ви позволява да се научите на програмиране от ранна възраст. Подходящ е както за предучилищна възраст, така и за ученици. Дори учителите по компютърни науки с удоволствие използват този ресурс, за да разнообразят своите уроци.

 

Тя ви позволява да започнете от нулата, като решавате пъзели с помощта на икони. Но с течение на времето иконите ще бъдат заменени от текстови команди. Така детето плавно преминава от игра към решаване на проблеми на истински език за програмиране!

А за нас, Skillception, можете да прочетете повече тук: https://skillception.com

Функции на програмиране за деца – SpriteBox обхваща понятия като последователност, параметър, цикъл, процедура, както и основния синтаксис Swift и Java.

Други характеристики на играта за обучение на програмиране

Предлага се като приложение за iOS и Android

Препоръчителна възраст – 4+

Безплатната версия включва 20 пъзела, платената версия струва $ 4,99 и съдържа 70 пъзела

Език на приложението – английски, не засяга процеса на обучение

Лайтбот

Lightbot е друга игра за изучаване на кодиране от разработчиците на SpriteBox. Подходящ е и за деца от всички възрасти, често се използва от учителите и не изисква предварителна подготовка.

Детето е поканено да започне да учи програмиране от нулата и, контролирайки забавен робот, овладява понятия като последователност, процедура, цикли, променливи.

Има няколко версии на тази игра. Универсалната версия на Lightbot струва $ 2,99 и включва 50 нива. Предназначен за деца на възраст 4-8 години, Lightbot Jr Lightbot има 42 нива и струва същото като основната версия. Предлага се и безплатна версия на 20 нива, създадена специално за инициативата „Часът на кода“, която има за цел да популяризира програмирането за деца и да запознае компютърните науки с ученици от цял ​​свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *