Полезно

Необичайни, интересни ресторанти и кафенета в град София

Необичайни, интересни ресторанти и кафенета в град София

Представяме на Вашето внимание преглед на необичайни, интересни ресторанти и кафенета в град София – столицата на България. Необичайни заведения с национална и интернационална кухня и музика, всяко забележително с интриора и менюто си. Със своя жар те могат да заинтересуват дори и претенциозен гост.

Най-добрите ресторанти в София и какво да правите в столицата на България

  • Ресторант 2 GIRAFFERS

Този ресторант в София е интересен със своя интериор – дълги рафтове с книги, меки столове и стени, които са украсени с изображения на жирафи. Според отзивите на гостите, които го посещават, там се сервира най-доброто кафе от различни сортове в София, и чай, приготвен по египетска рецепта. Храната се сервира върху дървени подноси във формата на сърце. Персоналът е приветлив. Подходящо място за малка закуска на любителите на кафе със сладко.

  • Ресторант Q-FTETARIA

Това малко заведение е много трудно за намиране, ако не сте от София. Намира се в жилищна сграда и трябва да се изкачите по стълбите до втория етаж, да отворите желязната врата и сте там. Основната специализация на заведението са кюфтета и месни ястия на скара. Има отлична селекция от български вина и бири, сирена и млечни продукти. Интериорът също заслужава внимание – рафтове за книги до тавана, картини в стил сюрреализъм, а срещу входа е невъзможно да не забележите хладилник Zil, боядисан в алено, който връща в близкото минало и допринася за носталгията.

  • Хотелски бар Арена ди Сердика

Барът се намира във вътрешността на хотел Арена ди Сердика. Интересен е с дизайна си като руините на древен римски амфитеатър и маси, разположени сред руините. Помага да си представиш себе си като римски император, да се пренесеш в онази епоха, докато пиеш вино. Освен атмосферата, качеството на закуските и напитките е на добро ниво. Подходящ за любителите на историята и романтиците.