Полезно

Характеристики на събиране и извозване на мебели в различни страни по света

Най-разпространеният начин за изхвърляне на отпадъци е изгарянето

Днес има огромен брой инсталации за изгаряне на твърди отпадъци, но този метод, както и депото, е вреден за околната среда. Между другото, само разградим боклук може да бъде заровен в земята, но това правило не се спазва във всички страни.

Рециклирането на отпадъци, тоест рециклирането им за по-нататъшна употреба, е най-добрият начин за извозване на мебели. В света няма толкова много заводи за преработка на боклук и именно този метод на работа с боклука помага за изравняване на екологичното равновесие – за създаване на баланс в отношенията между човека и природата.

Сортирането на отпадъци е широко разпространено в САЩ, много страни в Европа и Азия. Организацията на този процес е оптимизирана и опростена възможно най-много, тъй като сортирането започва на етапа на изхвърляне на отпадъци. Законодателството на много държави задължава своите граждани да сортират отпадъците в различни контейнери и чували, които имат свой цвят и обозначение. Например в почти всички префектури на Япония гражданинът подлежи на голяма глоба за нарушения при сортиране на боклук или отказ да го използва.

Да видим как се извършва рециклирането на боклука в ред държави в света

  • Франция

Френското правителство също не остана безразлично към екологичните проблеми, така че всяка кофа за боклук в страната е оборудвана със специален чип, който регулира работата на камиона за боклук. Чипът показва пълнота на контейнера и датата на вземане, което помага на агенциите за изхвърляне на отпадъци да организират ефективно маршрутизиране и да спестят време и разходи за гориво.

  • Япония

Връщайки се към страната на изгряващото слънце, заслужава да се отбележи, че боклукът се третира с голямо внимание. Само това е сензационният скандал за човек, който изхвърли боклука на грешното място. Полицията го предупредила, но той не им обърнал внимание. Делото приключи с лишаване от свобода. За жителите на много страни тази история може да изглежда невероятна, но не и за японците, които правят всичко, за да опазят околната среда.