ПолезноУслуги

Няколко лесни начина за почистване на запушването в мивката

Възможно е да почистите запушването в мивката си в кухнята със следните прости и напълно безвредни за тръбите (всякакъв вид) действия.

  • Почистване на тръби с вряла вода или гореща вода. Може би това е мярка за оказване на първа помощ, която често е достатъчна за премахване на запушвания. Ако тръбите са стоманени, изсипете около 1 литър вряла вода в отвора за изтичане и изчакайте 20 минути. За да почистите пластмасовите тръби, просто оставете горещата вода от чешмата също за 20 минути (температурата на водата не трябва да надвишава 60 градуса). Не твърде плътно запушен корк трябва да се оттича в канализацията. Проверете резултата, като пуснете малка струя вода. Не помогна ли?

Опитваме друг метод за почистване освен първия, а именно почистване с помощта на вряла вода.

Как да почистим тръбите от запушване с бутало.

  • Запушваме плътно всички отвори в мивката с мокър парцал, за да блокираме преминаването на въздух и да осигурим хидравлична колона. Натиснете буталото към отвора за източване, след което рязко го издърпайте върху себе си. Повтаряме тези стъпки няколко пъти, за да разбъркваме корка правилно и да го разчупваме на малки части. Проверете резултата, като пуснете малка струя вода. Започваме потока на гореща вода за няколко минути, така че коркът безопасно да остави за канализацията.

Съвети: Ако няма бутало под ръка и блокирането не е твърде сложно, тогава можете да го замените с чаша или парцал. Действията са същите: притискаме към мивката – издърпваме рязко. Ако имате мивка с две секции, тогава трябва да имате две бутала и да ги използвате едновременно. Тоест, почиствайки изтичането в едната мивка, трябва да се погрижите да запушите канализацията във втората. Това ще създаде по-голяма мощност на засмукване. Ако няма второ бутало, затворете втория отвор за източване с влажна кърпа и го натиснете на ръка.

  • Как да почистите тръбите в кухнята от мазнини със сода и сол Запушване в мивката в кухнята често се образува поради изобилието от замразена мазнина в тръбите. В този случай обикновената сол и сода могат да отстранят проблема.

Половин чаша сол и 1 чаша сода се разтварят в чаша вода и сместа се изсипва в отвод, изчакайте 5-10 минути. Чрез бутало (или парцал) действаме както е описано по-горе (виж метод 2). Изплакваме тръбите с поток гореща вода.

2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *